سخنرانی لطیف پدرام ( کامل، با ماجرای اخلال)

زنده گیــنـامـــۀ مسعود بزرگ ( رح )

سخنان آموزنده از مسعود بزرگ(رح)

Uncategorised

اعلام مواضع پایگاه "پارسی"

Created on 04 January 2016 Written by شورای عالی همبستگی تاجیکان افغانستان
ROOT»
Published Date

هفته نامۀ " پارسی " پایگاۀ نشراتی " شورای عالی همبستگی تاجیکان افغانستان "  مواضع خویش را چنین اعلام کرده است

موضع ما:
1- افغانستان یک کشورکثرالملیت است ،اماهیچ قوم وگروه تباری اکثریت نیست ،همۀ اقوام وگروههای تباری زیرپنجاه درصدبه درجه های متفاوت هستند.مامعتقد به حقوق عادلانۀ شهروندی هستیم.

Register to read more...
 

نامهای " ایران " و " پرشیا" (فارس)

Created on 31 January 2015 Written by عزیز آریانفر
ROOT»
Published Date

" ایران " و " پرشیا" ( فارس )

یادداشتی از : عزیز آریانفر .
1- تا سال 1935 کشور ایران را در جهان به نام پارس می شناحتند اما در درون کشور و گستره پارسی زبانان همواره به نام ایران یاد می گردید. اگر کتاب سراج التواریخ را که پیش از این تاریه به رشته نگارش درآمده، مطالعه فرموده باشید، ده ها بار می توانید نام کشور ایران را ببینید. در زمینه صدها نمونه دیگر هم است چه در سروده های شاعران و چه در اسناد و مدارک. برای مثال قرار دادهایی که در دوره امانیه میان افغانستان و ایران امضاء شده است، در همه نام ایران ذکر شده است.

Register to read more...
 

آیا خون " ملالی یوسفزی " رنگین تر از خون کودکان ماست؟

Created on 20 October 2012 Written by عبدالرحیم احمد پروانی
ROOT»
Published Date

طالبان به کودک کشی روی آورده اند
آیا خون ملالی یوسفزی رنگین تر از خون کودکان ماست؟

حمله سنگدلانه طالبان به ملالی یوسفزی دخترچهارده ساله پاکستانی به جرم دفاع از آموزش دختران، واکنش مردمان مختلف از اقشار مختلفی را بر انگیخت. از یانکی مون دبیر کل سازمان ملل متحد گرفته تا مادونا آواز خوان نامی که نام ملالی را بر پشت خود نوشت و خواند و رقصید و حتی مردمان عادی نفرت خود را از این عمل کثیف طالبان به شدت ابراز کردند. همدلی و همدردی با ملالی شجاع و دلیر تا حدی بود که با هواپیمای ویژه به انگلستان آورده شد تا مورد تداوی قرار بگیرد. ملالی که قبل از آن نیز به حیث خردسالترین مدافع حقوق بشر در پاکستان تبارز کرده بود، در یک روز به سر خط اخبار راه یافت و حس همدردی توام با احترام جهانیان را از آن خود ساخت.

Register to read more...
 

در سوگ استاد مسعود رجایی

Created on 30 June 2012 Written by قاضی غلام نبی حکاک
ROOT»
Published Date



زركوب عزيز تشكر از سروده زيباي تان، در سوگ دوست ديرينه ما استاد مسعود رجائي.
 اين سروده رويا هاي را من زنده ساخت.
 ناگزير چيزي بنويسم تا سبك تر گردم.
بلي واقعاً درد ناك است شنيدن آوازه مرگ دوستان را، دوهفته قبل خبر انتقال جنازه مرحوم علي احمد (فروغي تيموري) را شنيدم كه از دهلي بكابل وهرات بردند، واقعاً دردناك است چه بايد كرد؟

Register to read more...
 

سراج احمد سلیم اززبان خودش

Created on 28 June 2012 Written by عبدالاحد هادف
ROOT»
Published Date


سراج احمد سلیم، یکی از دانشجویان پرتلاش و نمونه افغانستانی در کشور مصر می‌باشد که اخیراً برنده جایزه بهترین دانشجوی متفوق و متمیز از جانب مؤسسه International Federation of Medical Students' Associations (IFMSA) گردیده است. نامبرده در سال ۲۰۱۱ میلادی نیز برنده جایزه AMJK Awards (برنامۀ تحقیقاتی در بیولوژی مولوکولی و ژنیتک) از سوی دانشگاه «جانز هاپکینز آمریکا» شناخته شده بود که واقعاً برای مردم افغانستان یک افتخار به شمار می‌رود. امیدواریم که از این نمونه‌های خوب در میان دانشجویان افغان داشته باشیم و برای مردم و کشور ما افتخارات بیشتر کسب کنیم.
حالا برای شناخت این دانشجوی جوان و نمونه، بهتر است فشرده داستان زندگی‌اش را از زبان خودش بشنویم که چنین می‌گوید:
«من زادۀ سال 1988 میلادی هستم و از ولایت پنجشیر افغانستان، اما در شهر اسلام آباد پاکستان به دنیا آمده ام. دورۀ متوسطه و لیسه (دبیرستان) را در شهر قاهره کشور مصر دنبال نمودم و خوشبختانه با نمرات عالی (99.3%) در جمع ده بهترین شاگرد به سطح کشور مصر که اصطلاح عربی آن "العشرة الأوائل علی مستوی الجمهورية" است، فارغ گردیدم و اولین افغان بودم که به سطح جمهوری مصر از اوایل بودم که تا هنوزهم هیچ کسی این مقام را نگرفته است.

Register to read more...
 

پایتخت شرمساری افغانستان

Created on 13 June 2012 Written by پرتو نادری
ROOT»
Published Date

partaw naderi11
 در پشت دروازه­ی سال دوهزار و سیزده ایستاده ایم؛ اما شرمسار! دست کم من خود به حیث یک شهروند این سرزمین چنین احساسی دارم. شاید آن های که در زنده­گی یاد گرفته اند تا برف بام خود را بر بام دیگران بیندازنند، زرافه های افتخار شان همچنان گردن های افراخته یی داشته باشند تا آن سوی ماه و ستاره و پروین.

Register to read more...
 

تغییر نام تاجیک میدیا به " تاجیکان"

Created on 02 June 2012 Written by دبیران
ROOT»
Published Date

شماری از دوستان و خواننده گان پیوسته از ما میخواستند که نام  این پایگاه را به " تاجیکان " تغییر دهیم . اینک به خواست عزیزان پاسخ مثبت داده و نام این تارنما را از " تاجیک میدیا " به " تاجیکان " دگرگون ساختیم .

اکنون شما دوستان مهربان افزون بر نشانی www.tajikmedia.com  از طریق نشانی www.tajikan.net نیز می توانید به این پایگاه دسترسی پیدا کنید.

باید یاد آور شوییم که پایگاۀ " تاجیکان " این روزها در حال بازساخته شدن است و تا چند روز دیگر ، با طرح و شکل تازه در خدمت شما قرار  می گیرد .

با سپاس فراوان

دبیران پایگاۀ " تاجیکان "

 

کوشانی ها " تورک " بودند ؟!

Created on 31 May 2012 Written by تاجیک میدیا
ROOT»
Published Date

یک  بیماری بسیار خطرناک و مزمن نژاد پرستی در میان شماری از هموطنان ما به شکل عقده های سرطانی رشد کرده است که هرچه را در زمین و زمان می بینند به چشم شان " تورک " جلوه می کند !

ایشان در سخنان و نوشتار های خویش نرمک نرمک ، بدون آن که کسی درست متوجه شود ، با نیرنگ های خاص ، واژۀ " تورک " را در کنار نام هرکس و هرچیز می چسپانند .

Register to read more...
 

نژاد آریایی ، یک حقیقت یا خیالبافی؟!

Created on 31 May 2012 Written by پرگار / بی بی سی
ROOT»
Published Date

در باب این که چیزی به نام " نژاد "  آریایی داشته ایم یا نه ؟ سخن زیاد گفته شده است . پرسش این است که آیا درست خواهد بود که پس از این همه پیشرفت های که در دانش انسان رونما گردیده است ، امروز هم به " نژاد " باور داشته باشیم و به ویژه پای نژاد باوری را به گسترۀ فرهنگ و زبان نیز بکشانیم ؟ در این پیوند ، بحثی را که  در بارۀ واژه " آریایی " میان سه نفر از پژوهشگران صورت گرفته است به شما پیشکش می کنیم :

Register to read more...
 

فهرست اصلی

مطالب دیگر

حاضرین در سایت

We have 11 guests and no members online

برگ تاجیکان در رخنامه

 

 

 

 

 

 

تاجیکان در قرن بیستم

پایگاۀ آزاده گان تاجیکستان

خبرها و نوشتارها در بارۀ تاجیکستان، در پایگاۀ آزاده گان . ببینید :


 

| + - | RTL - LTR
برای حمایت از ما امتیاز دهید